Tratamente stomatologie

Stomatologie Cluj

Estetica dentara

Estetica dentara este o ramura a stomatologiei ce inregistreaza un success tot mai mare in ultimul timp, deoarece ea se ocupa atat de aspectul functional cat si de aspectul estetic al danturii, oferind pacientilor zambetul mult dorit. Tratamente estetica dentara: fatete dentare, coroane dentare, aparat dentar.

Zambetul este unul dintre cele mai puternice instrumente de comunicare ce poate influenta semnificativ prima impresie a oamenilor. Cu ajutorul tehnicilor de ultima generatie, restaurarile dentare pot fi facute aproape perfecte. Durata unui tratament de cosmetica dentara variaza in functie de proceduri si persoana. Un impact important il are starea dintilor inainte de tratament. 

Endodontie

Tratamentul endodontic reprezinta o serie de proceduri create pentru a mentine starea de sanatate a pulpei dentare, tesutul moale format din vase de sange si nervi din interiorul dintelui, precum si a regiunii apicale. Tratamente endodontie: tratamente endodontice (tratamente de canal).

Tratamentul de canal radicular este necesar in momentul in care pulpa se inflameaza sau moare. Daca infectia nu este tratata, ea se poate raspandi la os si la tesuturile inconjuratoare. Daca radacina unui dinte este tratata corect, aceasta operatiune poate sa-i prelungeasca perioada de viata in conditii de estetica si functionalitate corespunzatoare.

Ortodontie

Dintii strambi sau cei care nu sunt aliniati corect nu sunt doar inestetici, ei sunt si mai greu de intretinut, pot fi pierduti mai devreme datorita carierii si parodontopatiei si obliga muschii masticatori la un efort suplimentar ce poate duce la dureri de cap, disfunctia articulatiei temporomandibulare sau chiar dureri la nivelul gatului, umarului si a spatelui. Tratamente endodontie: aparat dentar fix metalic, aparat dentar safir, aparat dentar invizibil, aparate linguale.

Cu ajutorul tratamentului ortodontic, toate aceste aspecte pot fi prevenite sau tratate, obtinandu-se astfel o sănătate orală mai buna, un aspect mai plăcut şi o durabilitate mai mare a dinţilor. In functie de severitatea problemei dumneavoastra, medicii nostrii va vor recomanda tipul de aparat corespunzator, fie el mobil sau fix.

Parodontologie

Din ce in ce mai multe persoane sufera de afectiuni gingivale, inca de la varste timpurii. Sunt multe cauze care pot duce la afectiuni parodontale, insa principala cauza este placa bacteriana si tartrul, care determina inflamatia parodontiului marginal. Tratamente parodontologie: tratament parodontita (popular parodontoza), tratament ginvivita.

In faza incipienta, afectiunea parodontala poarta numele de gingivita si este reversibila prin tratament adecvat si mentinerea unei igiene riguroase. Netratata, gingivita poate duce la parodontoza, distrugerea osului si a ligamentului parodontal si in final la mobilitatea dentara si pierderea dintilor. Tratamentele parodontale includ tratamentul infectiei acute parodontale, planare radiculara, aplicare medicamente, debridare, lavaj, operatii cu lambou, grefe gingivale, grefe osoase, regenerare tisulara, rezectie de radacina si interventii de mentinere dupa terapia parodontala.

Pedodontie

Pedodontia sau stomatologia pediatrica este acea ramura a stomatologiei dedicata exclusiv copiilor. Terapia acordata celor mici este diferita de cea a adultilor, scopul fiind un copil sanatos, care va ajunge la maturitate fara carii, fara teama de stomatolog si cu bune obiceiuri alimentare si de igiena dentara. Astfel, copiii dumneavoastra vor beneficia de dinti sanatosi chiar si la varste inaintate.

Medicul pedodont este mai mult decat doar cel care pune plombe, el iti poate ajuta copilul sa previna aparitia cariilor sau chiar a traumatismelor. El te poate ajuta sa eviti sau poate sa reduca severitatea posibilelor probleme ortodontice pe care copilul tau le poate dezvolta.

Chirurgie orala / chirurgie dento-alveolara

Chirurgie orala

Chirurgia dento-alveolara permite rezolvarea unor probleme complicate ce au ca si punct de plecare sistemul dento-maxilar. Cu o experienta de peste 6 ani in domeniu si folosind aparatura de ultima generatie, medicii nostrii vor alege intotdeauna cea mai potrivita metoda de tratament care sa ofere rezultate benefice rapide si fara durere. Tratamente chirurgie orala: extractii dentare, rezectii apicale, sinus lift, aditie de os (aditie osoasa).

Serviciile chirurgicale oferite includ extractia dentara, odontectomii, rezectii apicale, regularizari ale crestelor alveolare, interventii de chirurgie parodontala, chistectomii, chirurgie plastica gingivala, reconstructii osoase , sinus lift.

Implantologie

Implantul dentar este un dispozitiv metalic care se introduce in osul maxilar cu scopul de a inlocui unul sau mai multi dinti. Implanturile dentare se pot folosi atat daca lipseste un singur dinte cat si in cazul lipsei mai multor dinti pana la toti dintii de pe arcada. Acestea tin locul radacinii dintelui, peste ele urmand a se confectiona o lucrare protetica: coroana dentara, punte dentara, proteza mobilizabila. In unele cazuri, implanturile dentare pot fi folosite si in tratamente ortodontice pentru a indrepta sau alinia dintii.

In urma extractiilor dentare (pierderii dintilor), in cavitatea bucala se vor forma mai multe spatii. Daca nu sunt restaurate la timp prin lucrari dentare, in jurul acestor spatii se vor produce modificari ireversibile cu un efect negativ asupra sanatatii bucale.

Radiologie

Imagistica Dentara

Deoarece stim ca timpul dumneavoastra este pretios, noi va punem la dispozitie o gama completa de servicii de radiologie dentara necesare tratamentului stomatologic, fara sa mai fie nevoie sa va deplasati in alta parte pentru acestea.

Aparatura medicala folosita este de ultima generatie, avand un nivel de iradiere extrem de redus.